bojgard.se © 2007                    

Snöggur

 

Hästar till salu

Renna frá Keldudal

Renna är till till salu till "rätt" köpare. Renna en ett sto med gångarter utöver det vanliga. Tyvärr har vi inte kunskap att utveckla henne tillräckligt och därför letar vi efter en köpare som har kunskapen och förmågan att utveckla hennes gångarter till den kapacitet hon egentligen har. Renna har fem klart avskiljbara gångarter med mycket rörelse och även vilja. Detta är ingen familjehäst. Om du vet att du är en duktig ryttare så hör av dig för ytterligare information

  

                        

                                                           

Rakel frá Morastöðum

Efter många diskussioner har vi beslutat att sälja Rakel om rätt ryttare och köpare kommer. Rakel är för dig som vill ha en riktigt fin tävlingshäst och/eller avelssto av koppkvalité. Hon är en underbar häst både i ridning och hantering, super lynne. Har en stor spännvidd i alla tempon, gör riktigt fina tempväxlingar med mycket kraft i ökningarna. Villig häst utan att vara ett dugg spänd.

Tävlad med goda resultat. Är idag i tävlingskondition. En perfekt häst för dig som vill ut på tävlingsbanorna redan i år eller som vill ha en riktigt lyxig ridhäst.

Rakel är B-klassad i både fyrgång och tölt och jag är ingen proffsryttare. Jag har fått både 6:or och 6,5 och till och i tempoväxling i tölt 7. Inte så stor häst men som upplevs som stor vid ridning, jag som rider är 1.80 lång.

Det är inte så ofta en häst med Rakels kapacitet är till försäljning.

 

 

Rakel är bedömd till 2:a klass som fyrgångare och har 7,83 i ridegenskaper efter 4 månaders träning. En mycket jämn bedömning.

Omdömmen om Rakel vid bedömningen:

Extriör:

Hals, manke bog: Hög manke 8,0

Rygg och kors: Bred rygg, långt kors, djupt kors, välmusklat kors 8,5

Ridegenskaper:

Tölt: Bra aktion 8,5 (kort tölt 8,5)

Galopp: Bra tempo, bra sträck 8,5 (kort galopp 8,5)

Spirit: Mycket vilja 8,5

Helhetsintryck: Välrest, stora rörelser 8,0

Skritt: Energisk 8,5

Trav: 8,0

 

 

Gå även in på Rakels sida under Hästar och avel.

 

Välkommen att ringa för ytterligare upplysningar och pris. Säljes endast till "rätt köpare" annars behåller vi denna fantastiska häst själva. 

Björn: 070-252 11 44.

 

 

 

 

Snöggur