bojgard.se © 2007                    

 

 

Inackordering

Stallplatser

Vi erbjuder boxplatser (inne- och uteboxar) med hög servicenivå för islandshästar.

 

 

Möjligheterna att rida varierat är många då det finns belyst paddock, ridhus i närheten (150 m) samt bra grus- och skogsvägar. Vi har instruktör hos oss ca 1 gång per månad.

 

Vi håller ston och en valacker i separata flockar. Vi har marken uppdelad i ett antal hagar så att dom får vila och bli parasitfria. 

 

Vi har olika alternativ för dig som vill hyra box hos oss hör av dig för ytterligare information eller kom gärna på besök för att se hur vi har det.

 

För tillfället har vi fyra platser i vårt utestall lediga.

 

Unghästbete

 

Vi tar emot ungston (från avvänjning till inridning) på våra beten. Vi har både bete för sommaren och för vintern. Vi utfordrar hästarna på vintern med analyserat hö två gånger per dag.  I vinterhagen finns uppvärmt vattenkar. Hagarna består av betesmark samt skogsmark i kuperad terräng, vinterhagen har vindskydd med halm. Vi ordnar med värkning och vaccinering, givetvis har vi daglig tillsyn av hästarna året runt. Storleken på hagarna anpassar vi efter hur många hästar vi har. Vinterhagen slår vi vid midsommar så att det hinner växa upp nytt bete för att hästarna hela tiden ska ha något att plocka med. Vid mycket snö har hästarna fri tillgång till halm.

 

Har du din häst på bete hos oss får du kontinuerlig rapport om utvecklingen av hästen samt bilder genom mail.

 

Hör av dig för ytterligare information eller kom gärna på  besök för att se hur vi har det.