bojgard.se © 2007                    

 

 

Om oss

Vi som driver verksamheten på Böj Gård heter Annika, Björn och Adam Hofstedt. Annika och Björn började rida islandshäst 2000 för att ha ett gemensamt intresse. Vår första häst köpte vi 2001. Vi är aktiva i islandshästföreningen Glaumur och avelsföreningen Idunn. Vi tränar regelbundet för instruktör för att utveckla vår ridning och vårt tävlande. Frida Dahlén och Peter Häggberg är våra instruktörer. Frida rider vi för en gång i månaden och för Peter ca 4 gångar per år. Dessa två instruktörer kompletterar varandra på ett bra sätt.

Adam som är sju år rider när han har tid Sunna och ibland Rakel. Den gångart han gillar mest är galopp han tycker också det är roligt när Sunna lägger sig i pass

Gården ligger ca. 2 mil öster om Karlstad. Hit flyttade vi 2002 efter att ha letat i flera år. Både huset och stallet är byggda 1992 och uteboxarna 2005. Idag har vi totalt 8 boxplatser.

 

                            

 

Annika: Jag är född och uppvuxen på landet. Han har hela livet haft djur runt mig även om det inte varit hästar. Min idrottsliga karriär har varit inom volleyboll där jag spelat i elitserien. När jag tränar hästar tar jag med mig mycket från mina erfarenheter från elitidrotten.

Björn: Jag är uppvuxen i storstan men varje sommar hela uppväxten bodde jag på landet. Det är så jag fått mitt intresse och känsla för djur. Under mitt liv har jag haft många intressen allt från rally, rallycross, hundar, alpinträning till islandshästar. I allt det det har gjort så har jag alltid varit engagerad i olika föreningar och förbund inom de områden som jag sysslat med. Idag är jag engagerad i Avelsföreningen Idunn.